Er du sikker på, at du har tør hud?

Er du sikker på, at du har tør hud?

Er din hud virkelig tør, eller er den bare dehydreret?

Når din hud føles tør og stram, kan det være svært at vide, om du har med en tør hud eller med en dehydreret hud at gøre.
I dette blogindlæg vil vi forklare forskellen mellem den tørre hud - som er en permanent hudtype, og den dehydrerede hud - der er en tilstand huden kan være i midlertidigt, men som man kan behandle sig ud af - den tørre hud er man født med, og den kan man kun balancere.
Vi håber at kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du bedst behandler og plejer din hud.
Har du tør eller dehydreret hud?


Hvad Er Tør Hud?

Tør hud er en hudtype, som er karakteriseret ved at huden har en meget lav talgproduktion og derved mangler fedtstof. Hudens naturlige olier er ikke tilstrækkelige til at holde den fugtet i løbet af dagen, hvilket resulterer i en hud, der ofte kan føles ru, stram og irriteret.

Kendetegn ved Tør Hud:

  • Føles ru og tør over hele ansigtet
  • Har en mat udseende, mangel på naturlig glød
  • Kan let blive irriteret og er mere modtagelig over for eksterne irritanter

Hvad Er Dehydreret Hud?

Dehydreret hud refererer til en tilstand, hvor huden mangler vand (fugt). Dette kan påvirke enhver hudtype og er ikke begrænset til dem med naturligt tør hud. Dehydrering kan skyldes flere faktorer, herunder kost, livsstil og miljømæssige påvirkninger - især heroppe nordpå, hvor vestenvinden altid bider lidt ekstra!

Kendetegn ved Dehydreret Hud:

  • Føles stram, især efter rensning
  • Kan skalle af i overfladen
  • Mangler elasticitet og man kan se fine linjer mere tydeligt

Har du tør eller dehydreret hud?

Hvordan Plejer Du Tør og Dehydreret Hud?

Tør Hud:

  • Tilfør fedtstof til huden: Intensive fugtighedscremer, der giver ekstra fedtstof til huden er nødvendige for at kompensere for manglen på naturlige olier. Produkter, der indeholder ingredienser som sheasmør og ceramider, kan hjælpe. Papaya Day Cream fra Medex er det oplagte valg, til den tørre hud - og hvis du er ekstremt tør kan du, til natten, bruge Lipid Plus Recovery fra Kalahari 
  • Blid Rensning: Undgå hårde sæber og rensningsprodukter, der kan strippe huden for endnu flere olier.
  • Beskyttelse: Brug produkter med en god barriere for at beskytte mod eksterne irritanter. Her ville Phyto Barrier Shield fra Kalahari være et eminent valg

Dehydreret Hud:

  • Hydrering: Forøg indtaget af vand og brug fugtgivende serum og cremer, der hjælper med at binde fugten i huden - produkter der indeholder hyaluronsyre og pentavitin er helt perfekte til dig. Det kunne fx være Revitalising Booster Gel fra Kalahar, som du kan bruge under din dagcreme
  • Mild Peeling: Fjern forsigtigt døde hudceller, der kan forhindre at dine produkter trænger ind i huden, men bare lægger sig ovenpå. Monicas yndlingspeeling Enzyme Face Buff er helt perfekt til den dehydrerede hud.
  • Undgå Udtørrende Ingredienser: Vær opmærksom på ingredienser som alkohol i dine hudplejeprodukter, da de kan forværre dehydreringen.

Ved at kende forskellen mellem tør hud og dehydreret hud, kan du bedre arbejde med de specifikke behov, din hud har, og vælge produkter og rutiner, der hjælper med at gendanne og vedligeholde hudens sundhed og glød.

Hold øje med vores næste indlæg, hvor vi går dybere ind i hudens forskellige tilstande og hvordan man bedst behandler dem - næste gang handler det om Sart vs. Sensibel hud!

Forrige artikel Har du Sart eller Sensibel Hud?
Næste artikel Er din hud fedtet, eller har du bare urenheder?

Skriv en kommentar

* Påkrævede felter