Hvad gør du, hvis du er blevet forbrændt af solen

Forbrændt af solen - Hvad gør jeg nu?

Vores gode råd til at pleje en solskoldet hud

Solskoldning kan både være enormt smertefuldt og så er det samtidigt virkelig skadeligt for huden. Så vi har lavet en trin-for-trin guide til, hvordan du plejer din hud, og hvordan du lindrer rødmen, hvis du skulle være så uheldig at få en solskoldning.

Et billede af en soldskoldet ryg.

Trin-for-Trin Guide til Pleje af Solskoldet Hud

1. Gå indendørs eller i Skygge

Det første skridt er at beskytte huden mod yderligere skade. Gå ind i skyggen eller indendørs, og undgå solens stråler, indtil huden er helet.

2. Køl huden hed

Tag et køligt bad eller brug kolde omslag på det berørte område. Dette kan hjælpe med at reducere hævelse og ubehag. Undgå is direkte på huden, da det kan forværre skaden.

3. Fugtgivende Lotion

Påfør en rigtig god bodylotion - gerne én som fx Hemp Nation Bodylotion, der indeholder Aloe Vera, Sheasmør samt Vitamin E, som kan hjælpe med at berolige huden og forhindre udtørring. Påfør ofte for at holde huden rigtig godt fugtet.
Hemp Nation Bodylotion fås i 8 fantastiske dufte, så der er noget til enhver smag.

4. Drik rigeligt med vand

Hydrering indefra er mindst lige så vigtigt som udefra! Drik masser af vand, saftevand og andre læskende drikke, for at hjælpe din krop med at komme sig og holde huden godt fugtet fra inderst til yderst.

5. Undgå stramt tøj

Bær løstsiddende tøj for at undgå yderligere irritation af den følsomme hud. Bomuldstøj er ofte det bedste valg.

Hemp Nation Bodylotion - Sparkling Citrus & Champagne

6. Smertelindring

Hvis solskoldningen er meget smertefuld, kan du tage en panodil eller lignende smertestillende. Dette kan hjælpe med at reducere hævelse og ubehag.

7. Hold øje med infektion

Hvis du er blevet meget slemt forbrændt skal du være opmærksom på tegn på infektion, såsom øget rødme, hævelse, pus eller feber. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, skal du kontakte en læge.

8. Undgå solen indtil huden er helet

Giv din hud tid til at hele fuldstændigt, før du udsætter den for solen igen. Når du går ud, skal du sørge for at bruge høj SPF solcreme og beskyttende tøj.

BONUSTIP: Vidste du, at Beauty Angel Lysterapi kan være med til at fremme helingen af huden samt minimere rødme - helt perfekt hvis man har været så uheldig at være blevet forbrændt af solen,

Læs mere om Beauty Angel

Solskoldning kan være super ubehageligt, men med den rigtige pleje kan du hjælpe din hud med at hele hurtigt. Husk at køle huden ned, fugte den, drikke masser af vand og beskytte dig mod yderligere solskade - så skal du nok komme ud og nyde solen igen i løbet af ingen tid

Forrige artikel Hvordan Skal Mænd Pleje Deres Hud?
Næste artikel Vil du vide, hvad dit bedste våben mod ældning af huden er?

Skriv en kommentar

* Påkrævede felter