Hvorfor skal jeg bruge solcreme, når solen ikke skinner??

Hvorfor skal jeg bruge solcreme, når solen ikke skinner??

Yes, der er overskyet i dag, så jeg behøver altså ikke solcremen!

Naaah, desværre hænger det ikke rigtig sådan sammen!
Solens stråler bliver ikke bare lige sådan blokeret, fordi at der er skyer foran solen.
Nej, faktisk kan op til 70 % af solens stråler trænge igennem på en overskyet dag, og så er der jo ikke så meget idé i at undvære solbeskyttelsen.

Husk solcremen selv på en overskyt dag

Når UV-indekset kommer over 3, så er det meget vigtigt at få beskyttet sin hud - og om sommeren kan UV-indekset faktisk komme op over 6 her i Danmark, og selvfølgelig meget højere flere forskellige steder i udlandet.
Så det er altså ikke en dum ting at holde lidt øje med fx inde på DMI's hjemmeside.

Derudover er der et andet aspekt i det hele - hvorfor tage chancen?
Når nu man ved at overeksponering for solens stråler øger risikoen for hudkræft og andre ærgerlige side-effekter, så virker det rent faktisk lidt tåbeligt ikke at tage sig sine forholdsregler og beskytte sin hud så godt som muligt.

Der er ingen der siger, at man skal smøre sig ind i faktor 50 hele året rundt, men en faktor 15 er altså ikke en helt dårlig idé i de mørkere måneder her i Danmark.

Solbeskyttelse året rundt med Phyto Barrier Shield fra Kalahari

Man kan rent faktisk godt få en beskyttende creme, der beskytter mod både UVA, UVB, HEV og kulde, vind og vejr!

Det kunne fx være en creme som Phyto Barrier Shield fra Kalahari, der oven i det hele faktisk også beskytter huden mod Infrarøde Stråler!
Formlen i denne creme danner en beskyttende, mat film over hudens overflade og denne film indeholder ingredienser som mineraler og botaniske lipider, der styrker og beskytter hudens hydrolipide barriere.

Den indeholder en solbeskyttelsesfaktor på 20 og er helt perfekt til efteråret, vinteren og det tidlige forår her i Danmark.
Og så kan cremen endda bruges til alle hudtyper.

Solen kan godt være drilsk om vinteren - især fordi vi ikke mærker at den brænder os på samme måde, som vi mærker det om sommeren.
Og er der sne, så bliver lyset reflekteret i den hvide overflade, og det gør jo at solens stråler bliver endnu mere intese.

Husk solcremen selvom der er overskyet

Nå, men nu tilbage til dét at beskytte huden på en overskyet dag!

Det tager kun solens stråler 15 minutter at lave skade på din hud, og så er modermærkekræft faktisk én af de hyppigste kræftformer her i Danmark - så det er helt sikker noget at have med sig i baghovedet

Der er selvfølgelig flere forsellige ting du kan gøre, for at beskytte din hud på en overskyet dag.

  • Overholde rådene for solcreme - genpåfør jævnligt, især efter du har svedt, badet og tørt dig med håndklæde eller lignende.
  • Beskytte huden med tøj, hat eller kasket
  • Husk at du godt kan blive forbrændt selv på en overskyet dag, så sørg for at mærke efter og gå indendørs, hvis du føler, at huden har fået for meget sol.
  • Ganske enkelt - brug din sunde fornuft når du opholder dig udendørs.

 

Pas på jer selv derude!
Også i den lunefulde, danske sommer.

Forrige artikel Hjælp! Hvad skal jeg peele med?
Næste artikel 5 tips du ikke må gå glip af!

Skriv en kommentar

* Påkrævede felter