Teenagere og hudpleje - hvordan er det nu lige?

Teenagere og hudpleje - hvordan er det nu lige?

Er du Teenager - eller har du en teenager i huset?

Så kan det godt være, at du kunne have lyst til at læse med i det her blog-indlæg! For i dag skal vi snakke om, hvordan man bedst muligt passer på din hud, når man er teenager!

Det kan være, at konfirmationen står for døren næste år, og du gerne vil have nogle fif til, hvordan din hud kan se bedst muligt ud på den store dag - eller det kan være, at du bare interesserer dig for hudpleje, og gerne vil vide, hvad der er bedst at gå i krig med.

Uanset hvad, så er det i hvert fald aldrig dumt, at lære mere om hudpleje!

Less is more

Less is more

Når det kommer til hudpleje til en ung hud, så vil vi som oftest mene, at "Less is More"!

For det første kan det være svært, når man er ung, at skulle huske på at gå igennem en enorm hudplejerutine (det kan være svært nok, når man er gammel også 😅)
Hvis der er alt for mange trin, så kan det også nemt blive helt vildt uoverskueligt, og så har man større tendens til at springe over - og så virker produkterne jo overhovedet ikke.
For det andet har en ung hud simpelthen ikke brug for alverdens hudpleje - den er så god til at genopbygge og passe på sig selv. 

Der er selvfølgelig undtagelser - men det kommer vi ind på lidt senere.

Hvilken Hudtype?

De fleste teenagere kan sagtens bruge produkter, der passer til alle hudtyper, netop fordi huden ikke er så krævende endnu.

Men som tommelfingerregel kan man sige:

  • Føles din hud stram, når du kommer ud af badet og bliver tørret - så er din hud nok dehydreret, og du skal gå efter produkter til dehydreret hud
  • Føles din hud helt fin, når du kommer ud af badet og bliver tørret - så har du nok en ganske normal hud og kan bruge produkter til alle hudtyper eller normal hud.
  • Føles din hud lynhurtigt fedtet efter et bad, når du er blevet tør - så har du nok fedtet hud, og du kan bruge produkter til fedtet og kombineret hud.

Husk - det her er KUN tommelfingerregler, det er slet ikke fyldestgørende, men det kan give dig en idé om, hvor du ligger på skalaen.
Hvis du vil være 100 % sikker, kan du fx booke tid til en hudanalyse hos os.

Simpel rutine morgen og aften:

  1. Afrens med fx Facial Cleanser fra Kalahari, der er en rensegelé, der skummes op og kan bruges inde i badet.
  2. Afslut med en god fugtighedscreme, fx 24 Hours Cream fra Medex - den kan bruges både morgen og aften, så man er fri for at have 2 forskellige cremer - og i denne creme er der faktisk også UV-filter, så i de kolde måneder skal du heller ikke tænke på, at have yderligere SPF på 🤩
  3. Et par gange ugentligt bruger du en peeling, fx. Lait Exfoliant fra Medex, som er en kombineret rensemælk og peeling, der fjerner de døde hudceller. Med denne peeling skal du ikke rense huden af inden brug.

Uren Hud

Hvad så, hvis man har problemer med sin hud?

Vi sagde jo, at vi nok skulle vende tilbage til undtagelserne.

Der er nogle teenagere, der døjer rigtig meget med uren hud, og som gerne vil have hjælp til at få styr på det.

I de situationer anbefaler vi altid, at du kommer ind til en hudanalyse eller en ansigtsbehandling, så vi i fællesskab kan finde ud af, hvad det er, huden har behov for, og hvordan vi bedst muligt får styr på problemerne.

Hudproblemer og hvordan man fixer dem er så individuelt, at det ville være næsten umuligt at lave en "One-size-fits-all" i de situationer - så det er derfor, at vi rigtig gerne vil se dig inden vi udarbejder et skema til dig.
(Din mor eller far er selvfølgelig også altid velkommen til at komme med, så du har nogen at støtte dig op ad!)

Det vigtigste du skal huske på, er at der desværre ikke er noget Quick-Fix. Det tager tid og det kræver vedholdenhed at få genoprettet balancen i din hud - men det er ikke umuligt!
Og vi er her for at hjælpe dig.

Så hvis du står og skal konfirmeres til næste år, er det en rigtig god idé at gå igang med hudplejen allerede nu, for så er der en langt større chance for, at vi kan nå at få styr på dine problemer inden den store dag 🥰

Vi holder faktisk en fed V.I.P aften for alle jer, der skal konfirmeres til næste år, som i kan læse mere om her!


Vi håber, at i er blevet lidt klogere på hudpleje, og så skal i bare vide, at i altid kan ringe eller skrive til os, hvis der er noget i har brug for hjælp til.
Vi vil så gerne hjælpe jer godt på vej! 
Hav en fantastisk dag.

- Os fra Beauty By M

Forrige artikel Hvilke peelinger skal jeg undgå, når jeg har acne?
Næste artikel 5 Tips Til Tørre Vinterhænder

Skriv en kommentar

* Påkrævede felter