Hvilke peelinger skal jeg undgå, når jeg har acne?

Hvilke peelinger skal jeg undgå, når jeg har acne?

Hvad skal jeg peele min hud med, når jeg har acne?

Det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvad det lige er, man skal gøre med sin hud, når man gerne vil af med acne.

For huden kan både føles fedtete og sart på én og samme tid, og hvordan er det så lige, at en peeling passer ind her?
For du har måske hørt om, at der både er noget, der hedder en "Mekanisk Peeling", noget der hedder en "Kemisk Peeling" (og dét lyder altså virkelig farligt og usundt) - så hvad skal du undgå, når du kæmper med acne?

Det kan du finde ud af lige her!

Acne og peeling

Undgå denne type peeling

Det kommer måske lidt bag på dig, men den type peeling, du skal undgå er faktisk den "Mekaniske Peeling".
Når en peeling er mekanisk betyder det, at man skrubber med en form for skrubbekorn, og på den måde sliber man faktisk de døde hudceller væk.

Acne er en betændelsestilstand i huden, og huden kan godt være meget øm og rød, og derfor er det heller ikke det bedste, at skrubbe med denne form for peeling.
Derudover kan man også rigtig skrubbe rundt i bakterierne på denne måde, hvilket selvfølgelig heller ikke er optimalt, fordi man så spreder bakterierne ud på en større del af ansigtet.

Det du skal gå efter er derimod den "Kemiske Peeling" som er en peeling, der bare skal påføres på huden, ligge og virker og dernæst vaskes af!
En Kemisk Peeling er peelinger med frugtsyre, salicylsyre eller enzymer.

Du kan faktisk få peelinger, der både kan være Mekaniske og Kemiske - sådan nogle har vi faktisk i vores sortiment!

Gode peelinger til en hud med Acne

Enzyme Face Buff

Enzyme Face Buff er en Enzympeeling fra Kalahari, der indeholder jojobaperler, som den mekaniske del af peelingen, men derudover indeholder peelingen også græskarenzymer, ananasenzymer og papayaenzymer.

Dét de enzymer gør, er at de opløser proteinbindingerne mellem de døde hudceller, og fjerner dem på den måde, så man ikke behøver at skrubbe huden for at få en effekt.

Comedo Mutilat

Comedo Mutilat er en special-peeling fra Medex, der er specifikt udviklet til hud med acne, tilstoppede porer og fedtet hud.
Peelingen er MEGET grov og den er ikke rigtig beregnet til at arbejde ind i huden - men man lægger bare et jævnt lag efter afrensning og så laver den ellers mirakler!

Comedo Mutilat indeholder blandt andet Silica, der er anti-inflammatorisk, virker talgabsorberende og har en matterende effekt på huden!
Fuldstændig fantastisk produkt til acne!

Peeling til Acne

Hvis du vil læse mere om de forskellige former for peeling, der findes, så kan du læse meget mere i vores blog-opslag lige her

Jeg håber, at det har gjort det lidt nemmere for dig at vælge, hvilken type peeling, du har brug for, hvis du vil have bugt med din acne.

Og husk, som altid, hvis du har nogle spørgsmål til hudpleje, så er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 51815341, via mail på info@beautybym.dk eller på vores Sociale Medier.

Forrige artikel Nem hudplejerutine til manden
Næste artikel Teenagere og hudpleje - hvordan er det nu lige?

Kommentarer

Anita - november 21, 2023

Er disse to peelinger også gode for sensitiv hud med rødme?

Skriv en kommentar

* Påkrævede felter