Mekanisk, Kemisk, Enzymer, Frugtsyre, AHA, BHA....
Det er en jungle at finde rundt i!
Så er det godt, at vi er her for at gøre det hele lidt nemmere for jer!
Har du også været i tvivl om, hvad det hele betyder eller hvad du selv skal peele din hud med, så læs med her!
Her vil vi gå de forskellige former for eksfoliering igennem og komme med eksempler på dem!
En mekanisk peeling er nok noget, de fleste kender.
Det er en peeling, hvor der er én eller anden form for korn i, som man "skrubber" huden med - deraf navnet "Mekanisk Peeling", fordi man fysisk skrubber de døde hudceller af huden.
Kornene kan være lavet af mange forskellige ting; silicaperler, jojobaperler, sukker osv. og det er vigtigt, at man er lidt forsigtig, når man bruger denne type peeling, fordi rigtig mange mennesker har en tendens til at være lidt hårdhåndet, når de skrubber deres hud.
"Så kan man virkelig mærke, at der bliver taget fat" - YIKES!
Det er ikke meningen, at du skal trykke særligt hårdt, når du skrubber din hud med sådan en peeling, du skal lade kornene gøre arbejdet for dig!
Det er heller ikke alle hudtyper, der har godt af denne type peeling - fx anbefaler vi ikke, at dem med sart og sensitiv hud bruger en mekanisk peeling og faktisk heller ikke folk, der døjer med acne.
Den sarte hud har ikke behov for, at der er noget, der bliver skrubbet rundt og irriterer huden endnu mere - det vil bare efterlade huden rød og irriteret.
Acne er en betændelsestilstand i huden, og huden kan godt være meget øm og rød, og derfor er det heller ikke det bedste, at skrubbe med denne form for peeling.
Derudover kan man også rigtig skrubbe rundt i bakterierne på denne måde, hvilket selvfølgelig heller ikke er optimalt!
Lait Exfoliant er dét man vil betegne som en Mekanisk Peeling, dog er den så mild, at den bliver betegnet som en kombineret rens og peeling, og den kan bruges oftere end en almindelig skrub.
En Enzympeeling, er en peeling, der bruger enzymer til at opløse proteinbindingerne mellem de døde hudceller, og derved kan man bare vaske de døde hudceller af efter brugen af en Enzympeeling - uden overhovedet at skulle skrubbe på huden.
I en Enzympeeling kan man bruge ingredienser som fx papaya, græskar, ananas, især er papain og bromelain (enzymerne fra papaya og ananas) utroligt populære ingredienser i enzympeelinger.
Vores egen Enzyme Face Buff indeholder alle 3 ingredienser + jojobaperler, som man kan vælge at arbejde med som ved en mekanisk peeling, eller man kan vælge at lade peelingen sidde og bare virke.
En enzympeeling skal som sagt gerne sidde og virke på huden før at den virker. Den skal lige have lov til at opløse bindingerne mellem hudcellerne - og det er forskelligt fra produkt til produkt, hvor længe man anbefaler at lade peelingen sidde og virke.
Vi anbefaler at lade Enzyme Face Buff sidde i helt op til 20 minutter, hvis man har tiden til det.
Det gode ved en Enzympeeling er, at den kan bruges til alle hudtyper og tilstande, selv den sarte og sensitive hud!
Den vil ikke efterlade huden rød og irriteret, som en mekanisk peeling godt kan komme til, hvis huden er for sart eller man skrubber for hårdt.
Så kommer vi til dét med bogstaverne, for hvad er AHA og BHA egentlig for noget?
Jamen først og fremmest, så står AHA for Alpha Hydroxy Acid og BHA står for Beta Hydroxy Acid, og de er begge to underkategorier indenfor dét som vi kalder for "Frugtsyre"
AHA-syre kan være peelinger, der indeholder fx gykolsyre, mælkesyre eller citronsyre, hvor BHA-syre som regel er salicylsyre.
Aha 10 % Neutraliseret Peeling Fra Medex indeholder fx 10 % glykolsyre!
AHA hjælper allermest på overfladen af huden med at fjerne de døde hudceller, virke lysnende på pigmentforandringer og efterlade huden klar, jævn og fin at se på. Den kan også virke overfladisk på sorte hudorme, men hvis man virkelig vil have arbejdet med talgproduktionen og oprensning af hudorme i huden, så skal man have fat i en BHA.
BHA hjælper virkelig med at få renset op i hudorme og fjerne overskydende talg, døde hudceller og affaldsstoffer.
Derfor er den også super populær til behandling af acne og uren hud.
Disse peelinger kan i de fleste tilfælge også bruges til alle hudtyper, men hvis man er i tvivl om noget, så er det altid en rigtig god idé at tage kontakt til den butik/klinik, du har købt peelingen hos.
Eller endnu bedre - skriv til dem inden du køber, så du er sikker på at komme hjem med det rigtige!
Skriv en kommentar